یکی از رایجترین اشتباهات در اصطلاحات مربوط به موبایل، یکی دانستن اپلیکیشن و وب اپلیکیشن است! در صورتی که بین این دو، تفاوتهای زیادی وجود دارد. این تفاوتها شامل نحوه توسعه یافتن، طراحی آنها و نحوه استفاده برای کاربران میشود.
وب اپلیکیشن چیست؟
وب اپلیکیشن، وبسایتی است که به صورت روان طراحی شده است و مناسب موبایلهای هوشمند است. وب اپلیکیشن در واقع یک برنامه کامپیوتری است، که از تکنولوژی وب و توانایی مرورگرها برای انجام وظایف خود استفاده میکند. وب اپلیکیشن، در بستر اینترنت به کمک مرورگرها، قابلیت اجرا و ارائه خدمات به کاربران را دارد، مانند وب اپلیکیشنهای ایرانی اسنپ، کمدا، بلوبانک و … .
تفاوتهای عمده اپلیکیشن و وب اپلیکیشن چیست؟
1) اپلیکیشن های موبایل برای یک بستر خاص ساخته شده اند. آنها از طریق یک فروشگاه نرم افزار(مانند بازار، پلی استور و اپ استور)، بارگیری و نصب میشوند و به منابع سیستم مانند دوربین، مخاطبین، گالری و… دسترسی دارند. اما وب اپلیکیشنها وابسته به مرورگر شما هستند.
2) اپلیکیشنها، روی خود دستگاه موبایل کار میکنند و اجرا میشوند. اینستاگرام، تلگرام و نقشههای گوگل، نمونه اپلیکیشنهای محبوب تلفن همراه هستند؛ اما وب اپلیکیشنها از طریق مرورگر اینترنت قابل دسترسی هستند. با هر دستگاهی که آنها را باز میکنید سازگاری دارند. آنها وابسته به سیستم عامل خاصی نیستند، پس نیازی به بارگیری یا نصب ندارند.
از دلایلی که باعث میشود این دو باهم اشتباه گرفته شوند، ماهیت ریسپانسیو(واکنشگرا) بودن و ظاهر آنها است.
مزایای طراحی اپلیکیشن موبایل چیست؟
- داشتن یک رسانه شخصی
زمانی که شما اپلیکیشن انحصاری خود را طراحی کنید، فیلترینگ، آپدیتهای شبکههای اجتماعی مختلف و سایر تغییرات در کشور یا سرتاسر دنیا، شرایط کسب و کار شما را دگرگون و غیرقابل کنترل، نخواهد کرد!
- در ذهن مشتری ماندگار می شوید
وجود اپلیکیشن کسب و کار شما، در موبایل مخاطب تان، باعث سهولت فرآیند بازاریابی های دیجیتال و فروش می شود! در این حالت کاربران راحت تر به تعامل با برند شما می پردازند.
- دسترسی راحت تر برای کابران
کاربران مجازی، بی حوصله هستند؛ پس اولویت در برنامه ریزی های بازاریابی شما، سهولت هر فرآیندی برای کاربران است. با داشتن اپلیکیشن، فاصله شما و مخاطب هدف، صرفاً یک کلیک است!
- جمع آوری داده ها برای بازاریابی بهتر
اطلاعات و داده هایی که اپلیکیشن می تواند از رفتار کاربران شما جمع آوری کند، نحوه بازاریابی دیجیتال شما را، به طور شگفت انگیزی بهبود می بخشد؛ این اطلاعات باعث می شوند تا شما قادر باشید تصمیمات آگاهانه و واقع بینانه تری، بگیرید!
معایب اپلیکیشن موبایل در مقایسه با وب اپلیکیشن
- از آنجا که هر مدل سیستم عامل، نیازمند طراحی اپلیکیشن مخصوص به خود است، اصولاً توسعه اپلیکیشن های موبایل، هزینه بیشتری در مقایسه با وب اپلیکیشن می برد.
- نگهداری و به روزرسانی مداوم یک اپلیکیشن، می تواند پرهزینه باشد.
- داشتن یک اپلیکیشن تلفن همراه، که همگام با استانداردهای فروشگاه های برنامه (اپ استور، پلی استور) باشد، می تواند دشوار باشد.
مزایای طراحی وب اپلیکیشن چیست؟
- وب اپلیکیشن ها پیشرو سبک هستند؛ بدون در نظر گرفتن وضعیت شبکه، بلافاصله بارگیری می شوند.
- آن ها با بارگیری سریع تر، تجربه کاربری بهتری را ارائه می دهند.
- وب اپلیکیشن های پیشرفته این امکان را برای افراد فراهم می کنند که از یک برنامه آنلاین بدون نیاز به بارگیری و نصب، روی دستگاه خود استفاده کنند.
- آسان ساخته می شوند و مقیاس پذیر هستند؛ چون از یک پایگاه تک کد استفاده می کنند.
- اگر آنها در یک سیستم عامل ترکیبی طراحی شده باشند، هزینه و زمان خیلی کمتری در مقایسه با اپلیکیشن ها نیاز خواهند داشت.
معایب وب اپلیکیشن ها
- در حالت آفلاین (بدون اتصال به اینترنت) کار نمی کند.
- در حالتی که سرعت اینترنت پایین باشد، کندتر از اپلیکیشن های تلفن همراه هستند.
- در یک پتلفرم خاص مانند بازار، نمی توان آنها را پیدا کرد.
- امنیت وب اپلیکیشن را نمی توان تضمین کرد؛ زیرا وب اپلیکیشن ها توسط فروشگاه های برنامه تائید نمی شوند.
نتیجه گیری
انتخاب نوع پلتفرم دیجیتال برای کسب و کار، باید با توجه به بودجه، حوزه و مقیاس، مخاطب هدف کسب و کار و سایر عوامل مهم، صورت گیرد؛ در غیر این صورت، ممکن است نتایجی کاملاً برعکس تصورات خود، دریافت کنید! اگر هنوز هم در انجام این تصمیم گیری دچار سردرگمی هستید، از طریق تماس با مشاورین مجرب فلای اپ، از خدمات مشاوره رایگان برای کسب و کار خود، بهره مند شوید.